Datum start verkoop Tuindershof De Erven fase 2 bekend

31 mei '23

Save the date! Op woensdag 14 juni om 15.00 uur start online de verkoop van de woningen in Tuindershof - De Erven fase 2. Inschrijven op een van je favoriete woningen kan tot woensdag 21 juni 15.00 uur. We vertellen je graag alles over de verkoop van Tuindershof - De Erven fase 2.

3 juni 2023

Save The Date: Start verkoop event op zaterdag 3 juni

Kom jij langs op zaterdag 3 juni tussen 11.00 en 13.00?

Kom jij naar het start verkoop event op zaterdag 3 juni?

Een huis kopen? Dat doe je natuurlijk niet zomaar! Voor iedereen die geïnteresseerd is in Tuindershof De Erven fase 1 en fase 2 bieden wij op zaterdag 3 juni tussen 11.00 en 13.00 uur de mogelijkheid om een vergelijkbare woning in aanbouw te bezichtigen en in gesprek te gaan met de aannemer en de makelaar. Kom langs tijdens de open dag op 3 juni en stel al jouw vragen. Uiteraard is er ook de gelegenheid om de omgeving te leren kennen en langs de bouwplaats te lopen. Interesse? Schrijf je in.

Meld je aan voor het start verkoop event
image alt

Online je voorkeuren doorgeven

Heb jij je aangemeld als belangstellende voor De Erven fase 2, door het achterlaten van jouw NAW gegevens bij je favoriete woningtype? Dan krijg je woensdag 14 juni rond 15.00 uur een e-mail dat de verkoop is gestart. Vanaf dat moment vind je alle verkoopdocumenten zoals de technische plattegronden en de mogelijkheden van meer- en minderwerk onder de downloads van jouw favoriete bouwnummer(s). Neem op je gemak alles door want het maakt niet uit hoe snel je inschrijft op maximaal 5 bouwnummers. Uiteraard hoef je de mail niet af te wachten. Je kunt ook rond 15.00 direct inloggen in je persoonlijk account en je inschrijven. Nog geen persoonlijk account? Maak deze dan snel aan!

Tijdens de inschrijfperiode kun je je voorkeuren wisselen, woningen uit je lijstje verwijderen of toevoegen. Deze wisselingen worden direct in ons systeem opgeslagen. Jouw inschrijving is persoonsgebonden en niet overdraagbaar. Inschrijven kan tot woensdag 21 juni 15.00 uur.

Bekijk het woningaanbod

Woning specifieke informatie

In de periode tot start verkoop komt er meer informatie beschikbaar. Op dit moment worden de definitieve verkoopdocumenten afgerond. Uiterlijk 14 juni om 15:00 vind je ook alle verkoopdocumenten op de website en in jouw Mijn Eigen Huis-account. Zo kun je precies zien hoe jouw favoriete woning eruit ziet, waar deze ligt en hoeveel deze gaat kosten.

image alt

Doe een financiële check

Bij het toewijzen van woningen waarbij er meerdere kandidaten op 1 bouwnummer zijn, kijken we of een kandidaat een financiële check heeft aangeleverd. Dit kan dus in je voordeel werken. De financiële check geeft aan dat je weet wat je bij de bank kunt lenen. Je kunt ons dit laten weten door nadat de verkoop is gestart een gewaarmerkte brief van je hypotheekverstrekker of financieel adviseur te uploaden in je Mijn Eigen Huis-account. Deze upload mogelijkheid is beschikbaar, zodra de verkoop is gestart en jij je voorkeuren doorgeeft. De gegevens worden alleen gebruikt voor de toewijzing. Na toewijzing vernietigen wij deze informatie.

Lees meer over de financiële check

Toewijzing

Je kunt je inschrijven tot en met woensdag 21 juni 15.00 uur. Op donderdag 22 juni, laten we je voor het einde van de dag per e-mail weten of je een woning toegewezen hebt gekregen. We proberen zoveel mogelijk mensen de woning van hun hoogste voorkeur toe te wijzen en streven daarbij naar een zo optimaal mogelijke bezetting van de bouwnummers. Daarbij kijken wij naar de meest concrete kandidaten en hanteren wij onderstaande opeenvolgende criteria:

Voorkeursrecht voormalig kopers Tuindershof fase 3a

Daarnaast willen we graag benadrukken dat de voormalige kopers van Tuindershof fase 3a voorrang krijgen bij de toewijzing. Deze fase is eerder uit verkoop gehaald en we willen deze voormalige kopers de kans geven om een woning te kopen in Tuindershof De Erven fase 2. Zodra de bouwnummers online worden gepubliceerd, zullen de gereserveerde woningen waarbij gebruik is gemaakt van het voorrangsrecht (geïnteresseerde voormalige kopers) van Tuindershof fase 3a, duidelijk als zodanig worden vermeld op onze website. In het woningaanbod kun je eenvoudig zien en is transparant welke woningen gereserveerd zijn voor deze voormalige kopers.

Mocht je nog vragen hebben over de toewijzingsprocedure of de voorrang voor kopers van Tuindershof fase 3a, dan staan we altijd klaar om je vragen te beantwoorden.

image alt

Optie bevestigen

Als jij een woning krijgt toegewezen dan krijg je om circa 15.00 uur een e-mail en zie je dat ook in jouw winkelwagentje in je persoonlijke account. Vervolgens heb je 48 uur de tijd om je optie te annuleren of te bevestigen in jouw persoonlijke account. Nadat je de optie hebt bevestigt bepaal jij vervolgens hoe je het aankoopproces wilt doorlopen.

Heb je geen woning toegewezen gekregen? Dan krijg je daarvan ook bericht. Je ziet ook in jouw Mijn Eigen Huis account dat je reservekandidaat bent. Als iemand afziet van de koop en jij bent de eerste reservekandidaat, dan nemen we direct contact met jou op. Wij geven geen informatie over hoeveel reservekandidaten er zijn en op welke plek je op de reservelijst staat.

Afspraak maken of online kopen

Heb je jouw optie geaccepteerd? Dan heb je de keuze om een afspraak te maken bij de makelaar of om direct online je woning te kopen. Wil je eerst een verkoopgesprek met de makelaar? Klik dan op de button 'afspraak maken' en kies een dag en een dagdeel. De makelaar neemt vervolgens contact met je op om een afspraak te maken. Na dit verkoopgesprek kan je in je persoonlijke account aangeven of je overgaat tot aankoop van de woning of dat je de optie alsnog wilt annuleren. Wil je overgaan tot aankoop? Dan kan je er voor kiezen om de contracten online te tekenen door op de button 'online kopen' te klikken. Wil je liever bij de makelaar op kantoor je handtekening zetten? Klik dan op de button 'tekenafspraak'. Vervolgens belt de makelaar je voor het maken van de tekenafspraak bij hun op kantoor. Kies je na het bevestigen van je optie meteen voor 'online kopen' dan ontvang je jouw koopcontract binnen 5 werkdagen via de mail en teken je vanaf de bank zonder tussenkomst van de makelaar. Je doet dit met IDIN (een dienst van de bank waarmee je je als consument bij andere organisaties vertrouwd en veilig kan identificeren).

Lees meer over een woning kopen
Wonen in Tuindershof? Bekijk het woningaanbod
Hoe werkt het kopen van een woning? Bekijk de woning kopen pagina