Tuindershof
Logo Logo

Als ik nu naar buiten kijk, ziet de wereld er zo anders uit. Anders dan ik ooit had kunnen bedenken. Rust en stilte waar het voorheen krioelde en bruiste. Het raakt me. Maar als ik dan in de verte de skyline van Delft zie, met zijn Nieuwe Kerk, zijn oude Jan, het iconische Elektrotechniek van de TU Delft... Dan weet ik dat daar in de verte een toekomst ligt, die nieuw zal zijn en toch vertrouwd. Want die mooie stad, die blijft daar gewoon op ons wachten.

Lees verder

Het is al even geleden dat wij jullie voor het eerst over de ontwikkelingen in Tuindershof konden vertellen, daarna volgden de eerste schetsen waarmee Van Manen de architectenselectie won. Inmiddels zijn we een aantal maanden verder en zijn wij samen met Van Manen aan de slag gegaan met het uitwerken van het eerste gedeelte van de wijk Tuindershof. Deze opzet kunnen wij jullie nu laten zien, kijk je mee?

Lees verder

Herinneringen maken

Oef, de wekker gaat vroeg…of nee wacht, dat is mijn wekker helemaal niet. Dat is mijn oudste die naast me staat te stuiteren. En niet zomaar: vandaag hebben we onze meidendag! Een hele dag met zijn tweeën, op avontuur in de omgeving. Samen koffie en een smoothie drinken, speeltuinen verkennen, genieten van de zon. Tijd voor fijne gesprekken, voor samen kroelen en grapjes maken, voor het maken van herinneringen. We gaan met de fiets erop uit en waar we terecht gaan komen weet ik nog niet, maar dat er volop keuze is dat weet ik wel!

Lees verder

De werkzaamheden in Tuindershof zijn officieel van start. Eerder dit jaar is gestart met het bouwrijp maken van de grond waarop straks de nieuwe woonwijk Tuindershof gerealiseerd wordt. Daar moesten we even bij stil staan. Wethouder Frank van Kuppeveld van de gemeente Pijnacker-Nootdorp gaf het officiële startsein.

Lees verder

De overheid heeft aanvullende maatregelen afgekondigd om verdere verspreiding van het corona-virus (COVID-19) in Nederland te voorkomen. Dat betekent dat onder andere scholen, sportverenigingen en horeca gesloten zijn. Tuindershof is een project van BPD Bouwfonds Property Development, Waaijer Projectrealisatie en Kavel Vastgoed. De werkzaamheden daaromtrent draaien de komende weken gewoon door.

Lees verder

Het gras bij de buren

Werk, twee jonge kinderen, sportclubjes op zaterdag, vrijwilligerswerk… soms raak je zomaar ineens verzeild in een eindeloze trein van ”moetjes”. Als ik dan de rust om me heen mis, stap ik op de fiets en ga even langs bij de Weilandwinkel van Hoeve Biesland, vlakbij het Bieslandse Bos. Zodra ik de Noordeindseweg afrij en rechtsaf sla naar de boerderij, waan ik me direct midden in de natuur: lepelaars stijgen op, pasgeboren kalfjes maken gekke bokkensprongen en in de verte zie ik de lucht al opklaren.

Lees verder

Sinds kort heeft Tuindershof een eigen Facebookpagina. Heb jij hem al gezien? Like de pagina en blijf op de hoogte van het laatste Tuindershof nieuws. Naast nieuws wat je ook terug kunt vinden op de website zullen we hier ook foto's van de locatie delen. Leer jij wellicht ook je nieuwe buren al kennen?

Lees verder

Een groene, gezellige en ontspannen wijk die goed aansluit bij het dorpse karakter van Pijnacker, dat is de ambitie die wij hebben. Om de ideeën om te zetten naar een beeld hebben wij een aantal architecten gevraagd om deze visie te vertalen naar een schetsontwerp. De inzendingen waren allemaal aantrekkelijk op hun eigen manier, maar het ontwerp van Van Manen slaagde er het beste in om het het karakter en de sfeer die Tuindershof moet uitstralen op papier te zetten.

Lees verder

Nu nog een lege plek, maar straks spelen er kinderen, kletsen de buren even bij in de voortuin en hangt er een geur van bloemen in de lucht. De eerste fase van Tuindershof komt eraan!

Lees verder

Wonen in de nieuwe wijk Tuindershof in Pijnacker-Nootdorp komt weer een stap dichterbij. De gemeente Pijnacker-Nootdorp en ontwikkelende partijen BPD (Bouwfonds Property Development), Waaijer Projectrealisatie en Kavel Vastgoed ondertekende de samenwerkingsovereenkomst voor deze nieuwe groene en dorpse woonwijk.

Lees verder

Onze website gebruikt kleine bestanden, cookies genaamd, waarmee wij jouw online ervaring kunnen personaliseren. Door verder gebruik te maken van deze website of door te klikken op 'accepteren' ga je met deze cookies akkoord. Je kunt je toestemming altijd weer intrekken.