De betovering van het water

11 juni '21

Het begint te schemeren buiten. De buurvrouw loopt langs, haar hond rent enthousiast voor haar uit. In een ‘split second’ dwalen mijn gedachten terug naar vroeger: de avonden waarop ik samen met mijn moeder onze hond uitliet. Het was vaste prik, welk weer het ook was. Samen maakten we een echte wandeling. Soms door de wijk. Een andere keer door het park. Maar de mooiste herinneringen heb ik aan de wandelingen langs het water vlak bij ons huis. Daar, waar je de seizoenen ziet veranderen. Het leven in en rondom het water steeds levendiger wordend in de lente en verstillend in de winter. Het water waar ik ooit heb leren schaatsen. Waar ik langs fietste op weg naar school. Een perfecte plek voor mooie gesprekken. Om ideeën en passies te verkennen en dromen met elkaar te delen.

image alt

Geluk zit in de kleine dingen

Een woest golvende zee of een kabbelend beekje in het bos...water heeft iets betoverends. Hoe heerlijk moet het zijn als je aan water kan wonen! Op een warme zomerdag genieten op je eigen dek met je voeten in het water. Aan weerszijden kikkers kwakend in het riet en in de verte een reiger loerend naar een visje. In het groene en waterrijke Tuindershof kan het. De Meander vormt hier het hart van de wijk. Dé plek om fijne herinneringen te maken, samen met familie en vrienden.

image alt

Wonen als in een droom…

Stel je voor: het is een nieuwe dag. Voordat iedereen ontwaakt sluip je naar beneden. De eerste zonnestralen spieken naar binnen. Met een verse kop koffie in je hand wandel je door het knisperende gras naar het dek. Daar vlij je je neer in een heerlijke loungestoel, uitkijkend over de Meander.

Zo. Eerst even rustig wakker worden.

Woon je bij het water, dan is er elk moment van de dag wel een mogelijkheid om te genieten. Een verfrissende wandeling over de vlonderpaden naar de Plas van van Buysen tijdens de lunch. Op je eigen dek genieten van de ondergaande zon. En in het weekend heerlijk met de kinderen op avontuur langs de oever. Dat klinkt als een droom toch?

image alt

…en de kinderen dromen mee!

Op dit moment zit ik nog in de levensfase van kleine kindjes zonder zwemdiploma. En toch, als ik de kans had om aan het water te gaan wonen? Dan nam ik hem met beide handen aan!

Wonen langs de Meander is wonen in een paradijs voor kinderen. Kruip- en sluippaadjes langs de oevers. Loopbruggetjes vanaf de Erven, die je brengen naar een magisch speeleiland met klimbomen. Kikkerdril vangen in de lente, pootjebaden in de zomer, schaatsen in de winter…wat wil een kind nog meer? Het blosje op die wangen en die extra portie zelfvertrouwen van al dat spelen in de buitenlucht krijgen ze er gratis bij!

image alt

Met je neus in de boter

Als je op zoek bent naar een woning met voor ieder wat wils, dan zit je hier goed. Met de natuur voor de deur, zijn de mogelijkheden eindeloos. Voor zowel jong als oud! Picknicken op de oever op de eerste warme lentedag. Dobberen in een rubberbootje op een vrije middag. Of op een herfstige dag de perfecte platte steen zoeken en drie keer laten stuiteren over het oppervlak. De zon zien glinsteren op het water, regendruppels die opspatten tijdens een zomerse bui, een dun laagje ijs na de eerste vriesnacht. Welk weer het ook is, water heeft altijd zijn charme. En als je woont in Tuindershof is dat water altijd dichtbij. Hoe heerlijk moet het zijn om daar elke dag van te kunnen genieten?

Soms kom je er pas later achter hoe waardevol alles eigenlijk is. Hoe ogenschijnlijk simpele dingen, de mooiste herinneringen kunnen worden. Als ik terugdenk aan die wandelingen langs het water, krijg ik een warm gevoel. Quality time is iets magisch. Als we nu samen praten, ontstaat er als vanzelf diepgang. Praten we makkelijk met elkaar over wat ertoe doet.

Over Valérie

Ik ben Valérie; dol op koken, mensen met een inspirerend verhaal en verse muntthee met een drupje honing (of een echt goede latte). Daarnaast ben ik duurzaam ondernemer, ontwerper van origine en moét ik elke dag even de buitenlucht opsnuiven. In mijn zoektocht naar een duurzamer leven, ontdek ik graag de fijnste plekjes die het leven net dat beetje extra schwung geven. In deze serie laat ik je graag kennismaken met al het moois dat Tuindershof en omgeving te bieden heeft!

  Naar het nieuwsoverzicht
  Bekijk het woningaanbod