Dorps wonen aan het water of aan een hofje

25 november '22

Een groene woonomgeving, waar je omringd wordt door water en met voldoende veilige speelplekken voor kinderen: dat is waar wonen in Tuindershof om draait. Een plek waar je ontmoeting opzoekt, maar ook voldoende privacy ervaart. Droom jij van uitzicht op water of woon je liever aan een knus hofje? Dat kan werkelijkheid worden, want in Tuindershof zijn nog enkele woningen vrij.

image alt

Uitzicht op water

Op een paar plekken in Tuindershof heb je vanuit de woning direct uitzicht op water. Stel je eens voor: ’s ochtends open je de gordijnen, je zet een kopje koffie en kijkt uit op een paar watervogels die drijven op het water. In (strenge) winters ligt er misschien wel een laagje ijs voor je deur – wat met een beetje geluk stevig genoeg is voor een schaatswedstrijdje. En wist je dat een groene woonomgeving positief bijdraagt aan het wooncomfort? Zo zorgen bomen in de wijk ervoor dat het in warme zomers tot wel twee graden koeler kan zijn dan in stedelijke gebieden.

image alt

Wonen aan een hofje

Tuindershof is een autoluwe woonwijk waarbij auto’s via versmalde rijbanen met grastegels richting parkeerhofjes worden geleid. Op deze manier wordt het groene karakter van de wijk gewaarborgd en ontstaan er extra speelplekken voor kinderen. In fase 3a vind je een autovrij hofje waar kinderen veilig voor de deur kunnen spelen en buurtbewoners elkaar kunnen ontmoeten. Aan het hofje grenzen zes woningen. De klassieke loopbrug met witte leuning zorgt voor een verbinding met de rest van de wijk.

Meer over fase 3a

Beschikbaar aanbod

Zoek jij een nieuwe woning in Pijnacker? Bekijk dan snel het actuele woningaanbod in Tuindershof. Er zijn nog enkele rijwoningen, herenhuizen en 2 onder 1 kapwoningen beschikbaar aan het water en aan het hofje. Welke plek past het best bij jou?

Bekijk woningaanbod
  Naar het nieuwsoverzicht
  Bekijk woningen