Eerste Pin Tuindershof

20 maart '20

De werkzaamheden in Tuindershof zijn officieel van start. Eerder dit jaar is gestart met het bouwrijp maken van de grond waarop straks de nieuwe woonwijk Tuindershof gerealiseerd wordt. Daar moesten we even bij stil staan. Wethouder Frank van Kuppeveld van de gemeente Pijnacker-Nootdorp gaf het officiële startsein.

image alt

Graven Meander

De meander wordt het hart van de wijk Tuindershof. Deze loopt door Tuindershof tot aan de plas van Buijsen. De natuur krijgt vrij spel in en rond de meander en ook zorgt deze voor een duurzame waterhuishouding van de wijk. Het regenwater wordt vastgehouden in droge tijden en opgevangen in de natte periodes.

De wethouder stapte op de graafmachine en hielp VanderHelm Bedrijven een handje door het water in de nieuw gegraven Meander te laten stromen.

image alt

Onthulling van de Tuindershof pin

Inmiddels herkennen velen van jullie de Tuindershof ‘pin’, geïnspireerd op de prikker die je vaak bij planten ziet. De pin is vanaf nu niet alleen meer digitaal, want met de onthulling van de pin op locatie is deze voor iedereen die langs de locatie rijdt zichtbaar!

Bekijk de video

Lokale nieuwszender Pijnacker-Nootdorp TV was ook aanwezig en maakte onderstaande video van het moment.

  Bekijk het nieuwsoverzicht
  Bekijk de planning