Herinneringen maken

21 maart '20

Oef, de wekker gaat vroeg…of nee wacht, dat is mijn wekker helemaal niet. Dat is mijn oudste die naast me staat te stuiteren. En niet zomaar: vandaag hebben we onze meidendag! Een hele dag met zijn tweeën, op avontuur in de omgeving. Samen koffie en een smoothie drinken, speeltuinen verkennen, genieten van de zon. Tijd voor fijne gesprekken, voor samen kroelen en grapjes maken, voor het maken van herinneringen. We gaan met de fiets erop uit en waar we terecht gaan komen weet ik nog niet, maar dat er volop keuze is dat weet ik wel!

image alt

Avonturen in de buitenlucht

In mijn vorige blog deed ik al een boekje open over de groene parels in de omgeving van Tuindershof. Met kinderen natuurlijk fan-tás-tisch om te ontdekken: spelen in een speelbos, vogels spotten, naar de boerderij. Buiten al dat natuurschoon zijn er in Tuindershof en omgeving nog veel meer fijne plekken waar jouw kinderen en jij mooie herinneringen kunnen maken. Dicht bij huis bieden de Meander en de (natuur)speelplekken in de wijk natuurlijk alle ruimte om te ontdekken en beleven. En ook in de verschillende wijken in de omgeving vind je diverse speeltuintjes en pleintjes. Maar er is nog veel meer te doen!

image alt

Ontspanning door inspanning

Van handbal, tennis en dansles tot maneges, voetbal en korfbal; op slechts enkele minuten rijden vanaf jouw huis, is er voor elke jonge atleet wel een geschikte sportvereniging te vinden. En zelfs voor de allerkleinsten is er (op 3 minuten fietsen van je voordeur!) een sportvereniging waar je kleine uk op woensdag- en zaterdagochtend zijn of haar ‘eerste sportlessen’ kan volgen.

Op slechts tien minuten fietsen, roetsjen kleine én grote waterratten van de waterglijbaan, doen een wedstrijdje “wie zwemt het snelst door de stroomversnelling”, of poedelen in het verwarmde pierenbadje van het fijne Zwembad de Viergang. En op zomerse dagen vermaken ze zich bij de waterspeelplek aan de Dobbeplas (zelfs vanuit Delft weten ze deze plek te vinden!) of bij de Boezemzoom. Hier is met natuurlijke speelelementen, fitnesstoestellen en wandelpaden een plek gecreëerd waar zowel de peuter als de puber (én jij!) zich kunnen vermaken in en rondom water.

image alt

Indoor Fun

Komt het nou echt met bakken uit de hemel, moet er nodig wat energie kwijt én wil je iedereen tevreden houden? Natuurlijk zijn er in de omgeving verschillende overdekte speelplaatsen te vinden, maar mijn tip is: ga naar Intratuin Pijnacker! Daar geniet jij van een heerlijke latte, biologisch sapje of huisgemaakte soep in een inspirerende, groene omgeving, terwijl de kinderen zich even helemaal kunnen vermaken. Van een zachte loungehoek voor de allerkleinsten tot een echte speeljungle voor de oudere kinderen, hier kun je wel even vertoeven! Al dat groen doet meteen ook nog eens wonderen voor je humeur én – als extra tip - de kerstmarkt hier is elk jaar een feestje.

Naar de bibliotheek in het centrum ga je trouwens niet alleen voor het lenen van boeken. Er is ook een speel-o-theek en je kan muzieklessen en diverse workshops volgen (zoals de CodeClub middagen voor jeugd van 4-7 en 8-12 jaar). En - last but not least - hier kan je onder het genot van een kopje koffie in de lounge ook nog je was doen bij de wasserette! Handig als die wasmachine nog niet is aangesloten ;-)

De Soete Suikerbol

Onze heerlijke meidendag (tijd samen is zo waardevol!) hebben wij afgesloten met een Toverfeepannenkoek bij de Soete Suikerbol. Verscholen in een wijkpark voelt het alsof je midden in de natuur zit. Compleet met speelhoek, geiten en konijnen om te knuffelen en een springkussen bij mooi weer. Oh trouwens, dit jaar geef ik mijn oudste ook voor het eerst op voor Jeugdland Pijnacker. Schijnt voor kinderen in de basisschoolleeftijd een geweldige afsluiter van de zomervakantie te zijn. Ik ben heel benieuwd! Misschien zien we jullie daar wel!

Maak kennis met Valérie

Ik ben Valérie; dol op koken, mensen met een inspirerend verhaal en verse muntthee met een drupje honing (of een echt goede latte). Daarnaast ben ik duurzaam ondernemer, ontwerper van origine en moét ik elke dag even de buitenlucht opsnuiven. In mijn zoektocht naar een duurzamer leven, ontdek ik graag de fijnste plekjes die het leven net dat beetje extra schwung geven. In deze serie laat ik je graag kennismaken met al het moois dat Tuindershof en omgeving te bieden heeft.

  Bekijk het nieuwsoverzicht
  Bekijk de planning