Eerste bewoners Tuindershof hebben de sleutel!

7 maart '22

In Pijnacker hebben we de allereerste bewoners van Tuindershof blij kunnen maken met de sleutel van hun nieuwe huis! Op 1 maart werd officieel de eerste woning opgeleverd. Wethouder Frank van Kuppeveld overhandigde 's ochtends vroeg de sleutel aan de trotse kopers. Én bloemen natuurlijk, voor dit feestelijke moment in de realisatie van deze duurzame nieuwe woonwijk.

image alt

'Nu gaat het hier echt bloeien'

De eerste opgeleverde woning van Tuindershof betekent het begin van de nieuwe, klimaatadaptieve buurt in Pijnacker. "Met het overhandigen van deze sleutel zetten we een stap in de realisatie van de groene, duurzame woonbuurt Tuindershof", zei Wethouder Frank van Kuppeveld. "Een plek waar mens en natuur in harmonie samen leven en waar voor iedereen een betaalbare woning is. De wijk groeit volop en nu de eerste bewoners hun intrek nemen, gaat het hier echt bloeien."

image alt

Op de hoek van een sfeervolle straat

Tuindershof wordt een dorpse buurt in een groene en waterrijke omgeving, met in totaal 640 woningen, variërend van eengezinswoningen en appartementen tot 2 onder 1 kap- en vrijstaande woningen. Hiervan realiseert de ontwikkelingscombinatie Tuindershof (bestaande uit BPD | Bouwfonds Gebiedsontwikkeling, Waaijer Projectrealisatie en Kavel Vastgoed) circa 475 woningen. "Wij wensen de kopers veel woongeluk toe in hun prachtige energiezuinige eengezinswoning op de hoek van de sfeervolle straat", sprak Peter Immers namens de ontwikkelcombinatie. "De groene hagen en bomen in de voortuinen creëren straks een hofjesgevoel en kinderen spelen voor de deur in de groenstroken."

Wil je ook hier wonen?

Tuindershof wordt in deelfases ontwikkeld en in verkoop gebracht. De bouw van de eerste fase, fase 1A, is op 28 mei 2021 officieel gestart en ook fase 1C is inmiddels in aanbouw. Momenteel zijn we bezig met de voorbereiding voor 2 nieuwe fases. De verwachte start verkoop datum van de woningen van Fase 2 is eind april 2022. Interesse? De woningtypen en interactieve kavelkaart staan reeds online. Bekijk ze snel en bepaal je voorkeur!

Bekijk het woningaanbod
  Naar het nieuwsoverzicht
  Bekijk de planning