Tuindershof gaat in volle vaart!

17 oktober '23

Het bruist van de nieuwbouwactiviteiten in Tuindershof. Nog geen half jaar geleden werd de start bouw van 56 woningen in fase 2A gevierd en nu is De Erven aan de beurt. Dit gezellige buurtje krijgt 29 woningen en de eerste paal werd op dinsdag 10 oktober geslagen. Wethouder Frank van Kuppeveld, Bouwer Waal, toekomstige bewoners en een afvaardiging van de ontwikkelingscombinatie Tuindershof waren erbij. Het was een gezellige drukte op de bouwplaats.

image alt

Aandacht voor mens en dier

Wethouder Frank van Kuppeveld: "Tuindershof is een prachtige wijk waar duurzaamheid hoog in het vaandel staat. Dit geldt niet alleen voor de techniek en materialen van de woningen, maar ook voor de openbare ruimte. Deze is klimaatadaptief aangelegd, met veel aandacht voor biodiversiteit. Daarbij is er veel aandacht voor diversiteit in woningen. Het feit dat zo'n uiteenlopende groep mensen én dieren hier een thuis kan vinden, doet me goed. Dat is waar Pijnacker behoefte aan heeft."

image alt

Water en groen in de hoofdrol

In Tuindershof en De Erven spelen water en groen een hoofdrol. Met 80 verschillende bomen, wonen aan het water en kinderen die kunnen spelen op het eiland, is dit een plek waar natuur en avontuur samenkomen. Bijna iedereen woont aan water, kijkt erop uit of kan er binnen een minuut naartoe wandelen. De oevers worden zo ingericht dat dieren zich er thuis voelen. Op het eiland is er ruimte voor kinderen om te spelen.

De sfeer is gemoedelijk en doet denken aan het oude Pijnacker. Je woont hier in gezellige straatjes, aan groene lanen, aan de Meander of samen op een erf. De wijk heeft een gevarieerde architectuur met verschillende steenkleuren, dakvormen en gevel details, zoals metselwerk, luifels en luiken.

image alt

Ook wonen in Tuindershof?

De Erven, het nieuwste buurtje in Tuindershof, bestaat uit 15 vrijstaande woningen, 8 hoeves en 6 twee-onder-een-kapwoningen. En het goede nieuws is, er zijn nog enkele 2 onder 1 kap- en vrijstaande villa's beschikbaar. De eerstvolgende fase (fase 3a1) gaat eind oktober in verkoop. Wie weet vind jij ook jouw droomhuis in Tuindershof? 

Bekijk het aanbod
Iets vragen? We staan je graag te woord
Wil je ook wonen in Tuindershof? Er zijn nog woningen te koop!