Dit maakt Tuindershof, echt Tuindershof

Hoe heerlijk moet dat zijn? Wonen in een gezellige wijk, waar je tussen de bedrijven door even een wandeling maakt langs kabbelend water. Waar de kinderen hun mooiste avonturen beleven op het speeleiland. Of vlak voor het eten nog even racen op hun stepjes door autoluwe straatjes. En waar je altijd een kopje suiker kan lenen bij de buren…Tuindershof is dát fijne plekje. Een kleinschalige wijk, van alle gemakken voorzien en klimaatbestendig ingericht. Ben jij op zoek naar die fijne dorpse sfeer in een modern jasje, dan is Tuindershof zeker iets voor jou!

image alt

Klimaatbestendig

Dit unieke stukje Pijnacker is een lust voor het oog: lindes die in de herfst goudgeel kleuren, knotwilgen en wuivend riet langs de Meander en charmante huizen in gemoedelijke straatjes. Als je goed kijkt zie je dat elk huis hier zijn eigen uitstraling heeft. Bakstenen in de mooiste tinten, robuust hout. En fraaie decoratieve elementen die ook nog eens functioneel zijn. Juist die rijkheid aan materialen, het doordachte landschapsontwerp en de mensen die er wonen maken van Tuindershof een heerlijke sfeervolle wijk om te wonen.

image alt

…omringd door de natuur…

Een fijne leefomgeving, dát staat hier centraal. En dat komt niet alleen jou maar ook de natuur ten goede! Met extra aandacht voor biodiversiteit is het in Tuindershof groen, waar je ook kijkt. Prachtige esdoorns, natuurlijke erfafscheidingen en bomen en struiken vol bessen en vruchten. Hoor je de vogeltjes ook al fluiten? Hier zoemen bijen en vlinders door het bloemrijke gras en schuilen egels onder beukenhaagjes. En dan hebben we het nog geeneens over de centraal gelegen Meander met haar bankjes, vlonders en speelplekken. Hier is het elk seizoen genieten.

image alt

…en klaar voor de toekomst

Gelukkig gaat al dat woongenot ook nog eens goed samen met klimaatbestendigheid. De woningen in Tuindershof zijn energiezuinig en de warmte wordt hier duurzaam opgewekt. En die idyllische Meander? Niet alleen fijn om langs te wandelen, maar het werkt ook als natuurlijk bassin bij hevige regenval of droogte. Samen met de wadi’s op diverse plekken in de wijk blijft de waterhuishouding goed op peil. Zo is Tuindershof nu én in de toekomst een prettige plek om te wonen.

Heb je een vraag? Wij helpen je graag
Wonen in Tuindershof? Bekijk de bereikbaarheid