Magie in elke dag

25 maart '21

Het is donker buiten. Ik kijk op de klok, het is nog vroeg. De kinderen liggen lekker te slapen. Mijn man draait zich nog eens om. Zachtjes sluip ik naar beneden. Met een kop koffie met opgeschuimde havermelk in mijn hand schuif ik de gordijnen open. Heerlijk, even een momentje alleen. Als echt avondmens zit vroeg opstaan niet standaard in mijn systeem, maar de keren dat ik het doe, zijn goud. De rust, de stilte. Het even alleen zijn voordat we terugkomen in ons hectische gezin. Ik kijk naar buiten en mijmer even weg voordat ik achter mijn laptop kruip. Klaar voor mijn meest productieve uurtje van de dag!

image alt

Vind de balans

Het duurt gemiddeld twee maanden om een nieuwe gewoonte aan te leren. Soms een beetje minder. Soms heel veel meer. Thuiswerken is inmiddels voor velen van ons dagelijkse kost geworden. Maar het kan best een uitdaging zijn balans te vinden én te houden. Des te belangrijker om gewoontes te vinden, die magie brengen in je dag. Die je helpen met je balans. Gelukkig biedt je nieuwe huis in Tuindershof genoeg ruimte om die magie te vinden.

image alt

Je huis is je thuis

Een kale muur tegenover je bed. Misschien is dat wel het eerste wat je ziet als je je ogen opendoet. Of hangt daar je mooiste kunstwerk, een foto van je geliefde(n) waar de spontaniteit vanaf spat of misschien wel een vertical garden? Zo’n groene oase die je doet wegdromen naar groene oorden. Sinds je huis niet meer alleen je woning is, maar ook je kantoor, vergaderruimte, koffieautomaat, kinderopvang, sportplek en wat al niet meer, is de uitdaging des te groter je thuis een oase te laten zijn. Een plek om op te laden, om jezelf te zijn. Wat een feestje, dat jij je nieuwe huis nu optimaal kan inrichten! Dit is dé tijd om al die woonprogramma’s te kijken, woonmagazines uit te spitten en eindeloze pinterest-borden aan te maken. Laat je inspireren door programma’s als Extraordinary Homes en vind datgene dat van jouw huis je thuis maakt. Zodat jij, als je opstaat, de gordijnen opzijschuift en de eerste frisse ochtendlucht opsnuift, de perfecte start van je ochtend hebt.

image alt

These boots are made for walking

Na het ochtendritueel vervolgen wij de dag normaliter – soms wat haastig - met een trip naar school. Waar dochterlief pre-corona op weg naar werk werd afgezet, is dit het afgelopen jaar een fijn fietstochtje geworden. Heen via de snelste weg (want zo op tijd waren we natuurlijk toch weer niet), maar terug met een klein ommetje door het bos. Ook nu we allemaal thuis zijn houden we dit ochtend-uitje erin. Met een heerlijke ochtendwandeling langs de Meander zorg ook jij er straks voor dat je de dag weer aan kan. Misschien zet je je wekker wel extra vroeg en zie je de zon opkomen boven het weiland nog voor de rest van de wereld ontwaakt. Ochtend, middag of avond, de natuur in en rondom Tuindershof vormt een natuurlijke buffer voor je hectische dag. Meer zin in een rondje wielrennen, hardlopen of misschien eindelijk eens die nieuwe skeelerhobby oppakken? In de buurt van je nieuwe huis kan het allemaal. De endorfine die je de rest van de dag laten stralen krijg je er gewoon bij cadeau. Meer informatie over de natuur rondom je nieuwe huis vind je hier en hier.

image alt

Pas op de plaats maken

Soms is het zo makkelijk door te sjezen in de waan van de dag. Juist dán is het moment om even stil te staan. Pas op de plaats te maken. Met zijn allen thuis is niet makkelijk, maar het is wel een unieke tijd. En – om eerlijk te zijn – een tijd die niet per se nog eens terug hoeft te komen.

Dus week jezelf even los uit je mooie, nieuwe thuiskantoor met uitzicht op je weelderige tuin en ravot met de kinderen mee in het gras. Neem ze mee naar het speeleiland voor een onverwachte picknick of bouw een tent in de woonkamer. Het halfuurtje dat dat extra kost, haal je door alle energie die het geeft zeker weer in! Ook een rondje naar de supermarkt voor een brood en wat heerlijke streekproducten helpt je uit de dagelijkse sleur te komen. En helemaal fijn: de dag afsluiten met een wandelingetje door je nieuwe woonomgeving. De wijk verkennen. Inspiratie opdoen. Stiekem een beetje gluren bij de nieuwe buren. Nieuwe vrienden leren kennen. Een praatje maken. Misschien zelfs een heerlijke borrel voor twee onder de veranda als afsluiter van de week. En als er straks weer meer mogelijk is nodig je die nieuwe buren natuurlijk ook even uit. Wel zo gezellig. Deel je verhalen en laat je verwonderen. Voor je het weet is er weer een dag voorbij!

Als iemand me een jaar geleden had verteld hoe 2020 eruit zou zien, had ik je waarschijnlijk niet geloofd. Instructies van school, teammeetings op de slaapkamer…als ik terugkijk zie ik hoe naïef wij die eerste weken zijn ingegaan. Dat we geen idee hadden in welke rollercoaster we terecht waren gekomen. Maar als er iets is wat ik geleerd heb, is het dat we flexibel zijn. Dat we meer aan kunnen dan we denken. En nu zijn we hier: een nieuw jaar, nieuwe ronde, nieuwe kansen. Dit jaar gaan we er gewoon een topjaar van maken. Doen jullie mee?

Over Valérie

Ik ben Valérie; dol op koken, mensen met een inspirerend verhaal en verse muntthee met een drupje honing (of een echt goede latte). Daarnaast ben ik duurzaam ondernemer, ontwerper van origine en moét ik elke dag even de buitenlucht opsnuiven. In mijn zoektocht naar een duurzamer leven, ontdek ik graag de fijnste plekjes die het leven net dat beetje extra schwung geven. In deze serie laat ik je graag kennismaken met al het moois dat Tuindershof en omgeving te bieden heeft!

  Naar het nieuwsoverzicht
  Bekijk de woningen