Wonen aan een groene, parkachtige laan

31 oktober '22

De Ventweg vormt de centrale groene as in Tuindershof. Deze groene, parkachtige laan zorgt direct voor een warm en uitnodigend gevoel wanneer je de wijk binnen rijdt. Met een kleurrijke en gelaagde mix van groen, glooiende heuvels en lager gelegen wadi’s woon je hier straks met direct uitzicht op groen.

image alt

Rustig wonen met groen uitzicht

De woningen aan de Ventweg liggen aan een slingerende ventweg die aan twee kanten wordt omzoomd door groen. De groenstrook tussen de ventweg en de Tuindersweg zorgt ervoor dat de woningen een intiem en groen uitzicht hebben. Door het toepassen van een versmalde rijbaan, wordt er zo min mogelijk verharding aangebracht. Hierdoor ontstaat er een maximale groene omgeving. Parkeren gebeurt op grasbetontegels. De Ventweg heeft de uitstraling van een karrenspoor en langs de weg worden glooiende heuvels aangebracht, welke beschutting bieden voor de ventweg die langs de woningen loopt. Van drukte is hier geen sprake. In de straat waar de woningen aan grenzen vindt zo min mogelijk autoverkeer plaats. Vanwege de hoogteverschillen in de groenstrook, worden verkeersgeluiden van de Tuindersweg gedempt.

Een klimaatadaptieve straat

Tussen de Ventweg en de Tuindersweg worden wadi’s en infiltratievakken aangebracht. Dit zorgt ervoor dat regenwater wordt opgevangen en gelijkmatig wordt afgevoerd. De beplanting in de straat is rijk gekleurd, waardoor de Ventweg het hele jaar door een prachtige entree vormt voor Tuindershof. Zo is er een grote variëteit aan soorten bomen, van de bekende esdoorn en zomereik, tot aan speciale soorten zoals de amberboom en de honingboom. Het parkgevoel wordt doorgetrokken tot aan de gevels van de woningen. Bij de groenzones is gekozen voor ‘tuinige’ beplanting, zoals de ‘prunus’ (ook wel Japanse sierkers). Bijkomend voordeel: al dit groen zorgt in de zomer voor verkoeling.

Meer over klimaatadaptief wonen
Tuindersweg

Beschikbaar woningaanbod

Zie jij jezelf al wonen aan de groene entree van Tuindershof? Er zijn nog rijwoningen en herenhuizen beschikbaar aan de Ventweg. Bekijk snel het actuele woningaanbod.

Bekijk woningen
  Naar het nieuwsoverzicht
  Bekijk woningen