Pijnacker

De nieuwbouw van Tuindershof is onderdeel van het oude dorp Pijnacker, dat op haar beurt weer valt onder de gemeente Pijnacker-Nootdorp. Pijnacker ligt in de in de provincie Zuid-Holland, tussen Rotterdam, Den Haag, Delft en Zoetermeer. Het uitgebreide netwerk aan wandel- en fietsroutes leid je vanuit Tuindershof naar de vele groene natuurgebieden en voorzieningen in de omgeving.

image alt

Karakteristieke oude dorpskern

Rond 1900 was Pijnacker nog een klein dorpje. Het ontwikkelde zich vorige eeuw tot een groter lintdorp, met name in de jaren 90 toen de woonwijken Klapwijk, Tolhek en Keijzershof rondom de oude dorpskern werden gebouwd. Toch heeft Pijnacker haar authentieke karakter behouden: de gezellige straatjes met karakteristieke huizen en de groene omgeving zijn gebleven.

image alt

Pijnacker anno nu

De nieuwbouw in Tuindershof sluit qua sfeer helemaal aan bij de bestaande bouw. Tegelijkertijd is Pijnacker ook met haar tijd meegegaan. In het dorp zijn talloze scholen, sportverenigingen en andere voorzieningen, zoals de winkelcentra Keijzershof en het overdekte Ackershof.

Meer weten over Pijnacker? Bekijk de voorzieningen
Meer weten over Pijnacker? Bekijk de bereikbaarheid